• Drie wassende waterleidingen
 • Drie wassende waterleidingen
 • Drie wassende waterleidingen

  Drie wassende waterleidingen

  Binnen OO Techniek (voorheen: Techniek Toernooi) gaan leerlingen in diverse categorieën de strijd met elkaar aan. In de categorie wassende waterleiding moesten teams in slechts 30 minuten met papier en plakband een waterleiding bouwen die paste in een ruimte van 1 x 1 x 1 meter en zoveel mogelijk water vervoeren. De Willy Wortels (bestaande uit Mette, Wouter, Diana en Regina) behaalde de winst met hun briljante ontwerp! Jurre, Lynn, Bram en Claire (ook bekend als de Peelzuipers) hebben hun uitdaging grondig aangepakt. Samen met de drie groepen 5 van hun school hebben ze nagedacht over hun wassende waterleiding. Daarna hebben ze in een klein groepje, op school én thuis, de oplossingen verder uitgewerkt. Het resultaat? De procesprijs! Teun en Frederieke zijn samen aan de slag gegaan binnen de categorie wassende waterleiding. Hun samenwerking was zó goed; dat bleef niet onopgemerkt! De teamprijs hebben zij dan ook dik verdiend. Ook Lucy, Maud, Jip en Bo gingen deze uitdaging aan. Zij wisten de grootste hoeveelheid water te vervoeren door hun wassende waterleiding, die zij waterleiding op plastic noemen. Hiermee werden zij winnaar wedstrijdscore.

  Deelnemers

  Mette Vernooij, Wouter Huijgen, Diana Nieuwenhuis, Regina Krijgsman, Jurre Stultiens, Lynn Bruggenwerth, Bram van Kooij, Claire Biemans, Teun van Proosdij, Frederieke Zandbergen, Lucy Sauvé, Maud van Dijk, Jip de Jong en Bo Driessen

  OO Techniek

  Landelijke onderzoek- en ontwerpwedstrijd voor het basisonderwijs. Leerlingen ontdekken bij deze wedstrijd dat wetenschap en technologie leuker is dan ze dachten en niet zo ingewikkeld is!

  Naar de site
  Maken & Uitvinden

  In deze rubriek vind je slimme oplossingen en bijzondere uitvindingen.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.