• Lassa-virus

  Lassa-virus

  Bij Technasium Top Award (TTA) worden leerlingen uitgedaagd door een opdrachtgever een project te ontwikkelen voor een maatschappelijk, actueel bètatechnisch vraagstuk. In 2017-2018 werkten ze samen met Viruskenner en doken deelnemers in de wereld van virussen. Milly, Max en Oscar verzonnen een oplossing om de verspreiding van het Lassa-virus in Nigeria te kunnen beperken en een mogelijke epidemie of pandemie van het virus te voorkomen. Het Lassa-virus wordt in Nigeria verspreid door knaagdieren en die komen op eten af. Waar het virus voor komt, zijn de mensen heel arm en hebben ze geen goede voedselopslag, maar er is een grote olie-industrie. De oplossing die het team bedacht, is om oude olievaten opnieuw te gebruiken en voedsel in op te slaan zodat er geen knaagdieren bij kunnen en het virus niet verspreid wordt.

  Deelnemers

  Milly Brumwell, Max Boot en Oscar Out

  Technasium Top Award

  Landelijke wedstrijd voor technasiumleerlingen (klas 3 havo en vwo). Iedere editie levert een ander bedrijf of organisatie een uitdagende opdracht. Tijdens Technasium Top Award is er aandacht voor beroepsoriëntatie en profielkeuze. Jaarlijks staat een andere betatechnische wereld centraal.

  Naar de site
  Groeien & Bloeien

  Nieuwe manieren om goed om te gaan met alles wat groeit en bloeit.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.