• Slim regenpaneel
 • Slim regenpaneel
 • Slim regenpaneel
 • Slim regenpaneel

  Slim regenpaneel

  Bij Vakkanjers is er elk jaar een echte opdrachtgever waarvoor de deelnemers aan de slag gaan. Voor de 2017/2018-editie was de opdrachtgever De Unie van Waterschappen. Xilan, Jaiden en Ayoub kregen de opdracht om een slim regenpaneel te maken. Ze maakten een indrukwekkend paneel met onder meer propellers die door regen in beweging worden gebracht, waardoor stroom wordt opgewekt. Nadat ze de regiofinale wonnen, kregen ze de tijd om hun ontwerp nog beter te maken voor de landelijke finale. Dat was goed gelukt, want ze wonnen!

  Vakkanjers

  Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen leerlingen uit groep 7 & 8 van het basisonderwijs t/m leerlingen van het laatste jaar vmbo hun vakmanschap. Met echte opdrachten, voor een landelijke opdrachtgever.

  Naar de site
  Maken & Uitvinden

  In deze rubriek vind je slimme oplossingen en bijzondere uitvindingen.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.