• Slimme waterbesparende douchebak

  Slimme waterbesparende douchebak

  Team Pretty Smart POWER Girls bedacht een slimme waterbesparende douchebak om het grote tekort aan schoon drinkwater in de toekomst op te lossen. Dit deden ze door het grootste verbruik in huis aan te pakken; douchen en de wc doortrekken. De douchebak die de meiden bedachten maakt douchewater geschikt om de wc mee door trekken. Ook de missies die hun voorgeprogrammeerde robot moest uitvoeren verliepen vlekkeloos. Tijdens het WK in Detroit waren de girls er zekers bij: ze werden namelijk eerste in de Benelux finale!

  Deelnemers

  Anne-Maaike Hendriks. Bree Kroeze, Hiske Sterkenburg, Marte Volbeda, Sara Withaar, Susanne Meijer en Yara Moorman

  FIRST® LEGO® League

  Daagt jongeren (9 t/m 14) uit om de maatschappelijke rol van wetenschap & techniek/technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten, waaronder een LEGO robot programmeren.

  Naar de site
  Nullen & Enen

  Algoritmes, codes en robots die wereldproblemen (gaan) oplossen.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.