• Bijzondere periscoop

  Bijzondere periscoop

  Bij OO Techniek zijn teams binnen de opdracht ‘Een stiekeme blik’ uitgedaagd om te onderzoeken hoe je beelden kunt maken met behulp van licht én om een periscoop te bouwen. Teun en Mirte maakten een bijzondere periscoop die niet alleen over de muur heen kan kijken, maar door een extra hoek óók kan zien wat er vlak achter de muur lag. De situatie tijdens de finaledag was nét een beetje anders dan Teun en Mirte van tevoren bedacht hadden. Maar deze kanjers gaven de moed niet op en zetten door! Ze bleven in oplossingen denken en werkten heel goed samen. Ze werden daarom binnen hun categorie beloond met de Teamprijs.

  School

  Ichthus basisschool De Parel in Huizen

  OO Techniek

  Landelijke onderzoek- en ontwerpwedstrijd voor het basisonderwijs. Leerlingen ontdekken bij deze wedstrijd dat wetenschap en technologie leuker is dan ze dachten en niet zo ingewikkeld is!

  Naar de site
  Maken & Uitvinden

  In deze rubriek vind je slimme oplossingen en bijzondere uitvindingen.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.