• De riba campagne

  De riba campagne

  Bedenk een oplossing om het Lassa virus (overgedragen door de veeltepelmuis, een rat die in Afrika op grote schaal voorkomt en waarvan er vele met het virus besmet zijn) te voorkomen: daarmee zijn Milan, Jada, Jesper en Mara aan de slag gegaan voor Viruskenner. Na een flinke brainstormsessie is het fantastische idee van de Riba Campagne ontstaan, waarmee het virus op een diervriendelijke manier te bestrijden is! De Riba Campagne bestaat uit de Ribarat, de Ribabin en het Ribabord.

  School

  Keizer Karel College Amstelveen

  Viruskenner

  Wedstrijd voor leerlingen in klas 2 van het Technasium. Er wordt gevraagd om een preventieadvies of preventiemethode waarmee een besmetting met een (exotisch) virus kan worden voorkomen. Leerlingen worden uitgedaagd een innovatieve oplossing te bedenken.

  Naar de site
  Groeien & Bloeien

  Nieuwe manieren om goed om te gaan met alles wat groeit en bloeit.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.