• De verlichte touwen

  De verlichte touwen

  Binnen de Uitvinderswedstrijd werden Meijke, Linn, Arwin en Ernst uitgedaagd om een duurzame act te bedenken voor het circus. Ze bedachten een heel bijzondere trapeze en noemde deze ‘de verlichte touwen’. Wanneer acrobaten hard genoeg aan de trapeze zwaaien gaan er, door de wind die ontstaat door hun beweging, windmolens draaien. Dit zorgt ervoor dat de touwen licht gaan geven. Ze wonnen de prijs voor de best uitgewerkte uitvinding.

  School

  Basisschool ‘t Karregat in Eindhoven

  Uitvinderswedstrijd

  De Uitvinderswedstrijd is voor nieuwsgierige leerlingen vanaf groep 5 die binnen een inspirerende belevingswereld werken aan hun ontwikkeling en kennismaken met techniek. Ze worden geïnspireerd door verhalen, die steeds eindigen met een open opdracht/probleemstelling.

  Naar de site
  Maken & Uitvinden

  In deze rubriek vind je slimme oplossingen en bijzondere uitvindingen.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.