• FLYVACUUM-opzuiger

  FLYVACUUM-opzuiger

  Team FLYVACUUM – bestaande uit Joan, Coen en Roan van het Wartburg College locatie Guido Rotterdam – gingen binnen de landelijke ontwerpwedstrijd Eureka!Cup de uitdaging van opdrachtgever Rabobank aan. Planten die vol zitten met schadelijke vliegjes kunnen, vanwege EU-regeling, niet meer verkocht worden. Dit team wist wel raad met dit probleem en bouwde een prototype van LEGO die de vliegjes van de planten blaast en opzuigt. Hun machine proberen ze echt de kassen in te krijgen!

  Deelnemers

  Joan Prins, Coen Booij en Roan van Rossum

  School

  Wartburg College locatie Guido Rotterdam

  Eureka!Cup

  Ontwerpwedstrijd met technologische en (natuur-) wetenschappelijke vraagstukken voor jongeren uit leerjaar 1 t/m 3 van havo-vwo. Er zijn verschillende opdrachtgevers met elk een eigen opdracht.

  Naar de site
  Maken & Uitvinden

  In deze rubriek vind je slimme oplossingen en bijzondere uitvindingen.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.