• Formic modular system
 • Formic modular system

  Formic modular system

  Voor hun profielwerkstuk bouwden én testten Tom en Cédric een robot die het tekort in de zorg tegengaat en waarmee ouderen meer zelfstandigheid krijgen. Met de robot kun je bijvoorbeeld gordijnen open en dicht doen, lampen aan en uit doen en zelfs rolstoelen laten bewegen! Ze boekten winst bij de Van Melsenprijs-dag en mochten naar de International Conference of Young Scientists in Maleisië. Ze waren daar de allerbeste in hun categorie en wonnen goud. Ook hebben zij deelgenomen aan het OKSEF-congres in Turkije, waar leerlingen uit de hele wereld hun wetenschappelijke en technologische onderzoeken presenteren. Ook daar wonnen zij goud!

  Deelnemers

  Tom Huijben en Cédric Louwers

  School

  Maerlant Lyceum Eindhoven

  Van Melsenprijs

  Profielwerkstukkenwedstrijd van de Radboud Universiteit Nijmegen op het gebied van bètavakken. De 1e-prijswinnaar wordt uitgezonden naar de International Conference of Young Scientists. Nummers 2 en 3 maken hier ook kans op.

  Naar de site
  Denken & Tellen

  In deze categorie vind je de harde bètawetenschappers.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.