• Groente kweken in ruimtering

  Groente kweken in ruimtering

  Team Cadmes Creators (vriendenteam uit Uden, Noord-Brabant) deed mee aan de FIRST® LEGO® League (FLL®) en bedacht voor hun onderzoeksproject een Ruimtering waarmee groente gekweekt kan worden in de ruimte. Het team heeft zich vastgebeten in de materie en ook ESA bezocht om nog meer te weten te komen over ruimtevaart. Zwaartekracht/G-kracht, de perfecte samenstelling van lichtkleuren en speciale mist die ervoor zorgt dat de groente hun voedingsstoffen krijgen, maken deze moestuin in de ruimte een succes! Het team behaalde heel knap een derde plek bij de Beneluxfinale!

  FIRST® LEGO® League

  Daagt jongeren (9 t/m 14) uit om de maatschappelijke rol van wetenschap & techniek/technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten, waaronder een LEGO robot programmeren.

  Naar de site
  Nullen & Enen

  Algoritmes, codes en robots die wereldproblemen (gaan) oplossen.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.