• Light Cube

  Light Cube

  Als Vakkanjer Pioneer werkten Harm, Corne, Jesse en Daan enthousiast aan een spannende en concrete opdracht voor het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Ze bouwden en programmeerden een lichtmonument in de vorm van een Light Cube: een kubus gemaakt van led’s die samen zorgen voor een multimediale lichtshow vol effecten, vormen of teksten. De jongens werden gesponsord door een bedrijf, die ook nog eens een frame voor hen gemaakt heeft waar de Light Cube op bevestigd kon worden. Voor het oog van duizenden jonge bezoekers presenteerden deelnemende teams tijdens de grote finale op Vakkanjer LIVE hun ideeën aan de jury. Team Krunker kwam als winnaar uit de bus.

  School

  Wartburg College in Dordrecht

  Vakkanjers

  Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen leerlingen uit groep 7 & 8 van het basisonderwijs t/m leerlingen van het laatste jaar vmbo hun vakmanschap. Met echte opdrachten, voor een landelijke opdrachtgever.

  Naar de site
  Maken & Uitvinden

  In deze rubriek vind je slimme oplossingen en bijzondere uitvindingen.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.