• Overleven in de ruimte

  Overleven in de ruimte

  Afgelopen jaar was het thema van de FIRST® LEGO® League ‘Into Orbit’ en is het team Pretty Smart POWER Girls – vriendenteam, thuisbasis: de LEGO Education Innovation Studio (LEIS) Westerkwartier in Noordhorn – aan de slag gegaan met het onderzoeken van hoe je kunt (over)leven in een afgesloten systeem; een ruimteschip of -basis. Het team heeft zich vooral gericht op hoe planten kunnen groeien door menselijke urine als voeding te gebruiken. Dat lost namelijk in één keer twee problemen op: er kan voedsel worden gekweekt én een deel van het afval wordt zo gelijk weggewerkt. Het team wist door hun deelname aan de nationale FLL® –voor de tweede keer op rij!- een ticket te bemachtigen voor het WK in Detroit.

  FIRST® LEGO® League

  Daagt jongeren (9 t/m 14) uit om de maatschappelijke rol van wetenschap & techniek/technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten, waaronder een LEGO robot programmeren.

  Naar de site
  Nullen & Enen

  Algoritmes, codes en robots die wereldproblemen (gaan) oplossen.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.