• Pi-CARE Solutions

  Pi-CARE Solutions

  De Pi-Bear, Pi-Watch en Pi-Hub zijn ontworpen voor zorgverleners van meervoudig gehandicapten. Vaak maken zij gebruik van papieren symbolen om over de dagbesteding van hun cliënten te communiceren. Wat als we dit digitaliseren, zodat zorgverleners minder tijd kwijt zijn aan papierwerk, én we cliënten ondersteunen in hun zelfstandigheid? Dit team ontwikkelde als antwoord hierop Pi-CARE Solutions. Op de Pi-Watch voor de cliënt worden de symbolen afgebeeld. Voor cliënten die een horloge niet kunnen bedienen, is er de Pi-Bear; een knuffelbeer met touchscreen, waarop dezelfde symbolen getoond worden. In de toekomst kunnen cliënten eventueel ook gemonitord worden met een GPS-signaal.

  Deelnemers

  Ruben van der Weide, Sven Visser, Tigo Bakker en Kevin Harrevelt

  School

  MBO College Zuid Oost Amsterdam

  PA’s Raspberry Pi competitie

  Schoolteams worden binnen deze competitie uitgedaagd om met behulp van de Raspberry Pi innovatieve oplossingen te vinden voor problemen in onze samenleving.

  Naar de site
  Nullen & Enen

  Algoritmes, codes en robots die wereldproblemen (gaan) oplossen.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.