• Pink to the Future

  Pink to the Future

  Het team Pink to the Future is de uitdaging binnen de FIRST® TECH® Challenge aangegaan. Wanneer je meedoet aan FTC®, wordt ook van je gevraagd om als ‘techniekambassadeur’ naar buiten te treden. Daar draaien de teamleden hun hand niet voor om, ze geven hun eigen vakanties nog op om science camps te organiseren voor buurtkinderen! Doordat het team functioneert als een goed geoliede machine, hebben zij een superefficiënte robot kunnen maken waarmee ze de tweede prijs op het NK hebben gewonnen. Dat betekende onder andere dat ze naar het WK in Detroit mochten, voor de 7e keer op rij! Remco was er op 2 oktober bij om namens het team de award in ontvangst te nemen.

  Deelnemers

  Remco van Vliet

  School

  Maerlant College in Den Haag

  FIRST® TECH® Challenge

  Techniekcompetitie waarbij teams van maximaal 15 leden (13-18 jaar) uitgedaagd worden om een robot te ontwerpen, bouwen en programmeren. Ook draait om teambuilding, proces en presentatie.

  Naar de site
  Nullen & Enen

  Algoritmes, codes en robots die wereldproblemen (gaan) oplossen.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.