• Rescue robot

  Rescue robot

  Rik en Ingmar deden mee aan RoboCup Junior en bouwden een hele stevige robot die de opdrachten –zoals bijvoorbeeld het volgen van een zwarte lijn, het ontwijken van obstakels en een flinke helling bestijgen- supergoed kon uitvoeren. Ze hebben enorm hun best gedaan om zowel het ontwerp als het programma van de robot te optimaliseren. Dit leverde hen een eerste plek op in de categorie Rescue bij het NK én een ticket voor het EK in Hannover.

  Deelnemers

  Rik Mulder en Ingmar Schmidt

  RoboCup Junior

  Robotica- en programmeerwedstrijd, gericht op het stimuleren en ontwikkelen van po en vo leerlingen. Jaarlijks wordt het NK georganiseerd op het terrein van de Technische Universiteit Delft.

  Naar de site
  Nullen & Enen

  Algoritmes, codes en robots die wereldproblemen (gaan) oplossen.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.