• REUZE ventilator

  REUZE ventilator

  Justen en Tijn hebben voor de Uitvinderswedstrijd samen flink gebrainstormd en zijn zo op hun briljante idee gekomen: de REUZE ventilator, die het droogteprobleem in de woestijn voor een deel oplost. De ventilator wordt door een sensor in gang gezet, als zich een regenwolk vormt boven zee. De wolk wordt naar de woestijn geblazen, zodat het daar gaat regenen en bomen en planten kunnen groeien. Doordat ze gebruik maken van zonne-energie, wordt het milieu niet onnodig vervuild. Ze maakten een prototype en wonnen de prijs voor meest originele uitvinding.

  Deelnemers

  Justen van Haandel en Tijn Bussers

  School

  Basisschool D’n Heiakker in Deurne

  Uitvinderswedstrijd

  De Uitvinderswedstrijd is voor nieuwsgierige leerlingen vanaf groep 5 die binnen een inspirerende belevingswereld werken aan hun ontwikkeling en kennismaken met techniek. Ze worden geïnspireerd door verhalen, die steeds eindigen met een open opdracht/probleemstelling.

  Naar de site
  Maken & Uitvinden

  In deze rubriek vind je slimme oplossingen en bijzondere uitvindingen.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.