• S.P.A.C.E.

  S.P.A.C.E.

  Na de kick-off van het seizoen is team S.P.A.C.E. aan het brainstormen geslagen, gaan bouwen, testen en verbeteren. Ze bouwden en programmeerden een fantastische robot, die zeer efficiënt werkt en daardoor de opdrachten heel goed wist uit te voeren. Deze efficiëntie -in combinatie met veel oefenen én een hele goede samenwerking- heeft ervoor gezorgd dat dit team heel goed kon presteren: Nederlands kampioen, de prestigieuze Inspire Award én de 7e plek bij het WK in Detroit. Nog nooit wist een Nederlands team zo hoog te scoren bij het WK.

  School

  Newmancollege Breda

  FIRST® TECH® Challenge

  Techniekcompetitie waarbij teams van maximaal 15 leden (13-18 jaar) uitgedaagd worden om een robot te ontwerpen, bouwen en programmeren. Ook draait om teambuilding, proces en presentatie.

  Naar de site
  Nullen & Enen

  Algoritmes, codes en robots die wereldproblemen (gaan) oplossen.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.