• Scheikundetoppers 2019

  Scheikundetoppers 2019

  Anna (Murmellius College in Alkmaar), Laurens (Stedelijk Gymnasium in Breda), Nena (Lorentz Casimir Lyceum in Eindhoven) en Berjan (Willem Lodewijk Gymnasium in Groningen) waren de beste van de Nationale Scheikunde Olympiade en vormden daarom het Nederlandse team tijdens de International Chemistry Olympiad. Anna behaalde hier super knap een bronzen medaille, Berjan en Laurens kregen een eervolle vermelding. Laurens heeft daarnaast óók nog eens heel goed gepresteerd bij de European Union Science Olympiade en won daar met zijn team een zilveren medaille.

  Deelnemers

  Anna Reinhold, Laurens Smulders, Nena Slaats en Berjan Stouwie

  Nationale Scheikundeolympiade

  Voor havo- / vwo-leerlingen die interesse hebben voor scheikunde, en die het leuk vinden om theoretisch en praktisch ermee bezit te zijn. Uit de winnaars van de olympiade wordt een team van vier leerlingen samengesteld die Nederland vertegenwoordigt bij de Internationale Chemie Olympiade.

  Naar de site
  Denken & Tellen

  In deze categorie vind je de harde bètawetenschappers.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.