• SMART Kangoeroe
 • SMART Kangoeroe

  SMART Kangoeroe

  De beste 20 deelnemers van groep 7, groep 8 en van het vmbo (smart-niveau) van W4Kangoeroe – die nog láng niet klaar waren met puzzelen en rekenen – konden hun hart ophalen! Speciaal voor hen werd er nog een wedstrijd georganiseerd bij NEMO Science Museum in Amsterdam.

  Deelnemers

  Sander Paasschens, Martijn Treur, Wendy Huang, Felicia Jayawardhana en Christian van Tol

  W4Kangoeroe

  W4Kangoeroe is de grootste reken- en wiskundewedstrijd van Nederland. Jaarlijks doen in totaal 130.000 leerlingen van 2300 basisscholen en middelbare scholen mee (vanaf groep 3 t/m 6 vwo). Wereldwijd doen circa 6,5 miljoen leerlingen mee aan dezelfde wedstrijd op dezelfde dag. Leerlingen zetten op die dag hun tanden in 24 of 36 leuke, uitdagende en creatieve vraagstukken. Er zijn vijf niveaus waarop ze mee kunnen doen.

  Naar de site
  Denken & Tellen

  In deze categorie vind je de harde bètawetenschappers.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.