• Tiny house & community

  Tiny house & community

  Voor deze wedstrijd wordt jaarlijks een nieuwe opdracht uitgeschreven binnen de bouw en infra, waarbij technasiumleerlingen worden uitgedaagd om een zo innovatief mogelijke oplossing te bedenken. Dit jaar konden de leerlingen kiezen tussen het ontwerpen en bouwen van een tiny house of een tiny community. Britt, Stef, Klaas en Noah bouwden het béiden en wonnen de Innovatieprijs!

  School

  Mondial College Nijmegen

  Bouwend Nederland Innovatieprijs

  Bouwend Nederland organiseert ieder jaar in samenwerking met Stichting Technasium de Innovatieprijs voor technasiumleerlingen en trekt jaarlijks circa 25 scholen. De beste tien groepen worden uitgenodigd voor de finale, waar zij hun ideeën aan een expertjury presenteren. Elk jaar wordt er een nieuw project binnen de bouw en infra uitgeschreven: een ontwerpopdracht waarbij innovatie belangrijk is.

  Naar de site
  Maken & Uitvinden

  In deze rubriek vind je slimme oplossingen en bijzondere uitvindingen.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.