• UI-Conditions

  UI-Conditions

  Het bouwen en onderhouden van een operatiekamer en alle installaties is ingewikkeld. Er zijn veel verschillende partijen betrokken en allemaal slaan ze informatie op. Het is belangrijk dat deze informatie opgeslagen wordt in één informatiesysteem die inzichtelijk is voor alle betrokkenen. Ook moeten de installaties gemakkelijk te onderhouden zijn door een technische dienst. Voor Eureka!Cup en in opdracht van Installatiebedrijf Kuijpers bedachten Nathaniel, Boaz, Jelmer en Leroy een slimme manier om informatie over beheer en onderhoud van de installaties in een operatiekamer op te slaan, beschikbaar te stellen en over te dragen. Ze ontwierpen een website/app (UI-conditions – UI = User Interface) die altijd realtime informatie over een operatiekamer laat zien. Het overtrof alle andere ideeën.

  Deelnemers

  Nathaniel Dam, Boaz van Dieren, Jelmer Immeker en Leroy Marsman

  School

  Greijdanus Zwolle

  Eureka!Cup

  Ontwerpwedstrijd met technologische en (natuur-) wetenschappelijke vraagstukken voor jongeren uit leerjaar 1 t/m 3 van havo-vwo. Er zijn verschillende opdrachtgevers met elk een eigen opdracht.

  Naar de site
  Maken & Uitvinden

  In deze rubriek vind je slimme oplossingen en bijzondere uitvindingen.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.