• Anti-regen-stoplicht

  Anti-regen-stoplicht

  Door de regen lopen of fietsen… daar wordt toch niemand vrolijk van bedacht Teun. Hij kwam daarom met het goede idee om een regensensor uit te vinden dat bovenop een stoplicht. Dit maakt het mogelijk dat zij als eerste kunnen doorfietsen en wandelen. Als het hard regent gaat het stoplicht van de fietsers en voetgangers eerst op groen, zodat zij minder lang hoeven te wachten in de stromende regen.

  Tijdens de finaledag demonstreerde hij een werkend prototype. Wat een kanjer!

  Deelnemers

  Teun Roux

  School

  Basisschool Boschakker in Eindhoven

  Uitvinderswedstrijd

  De Uitvinderswedstrijd is voor nieuwsgierige leerlingen vanaf groep 5 die binnen een inspirerende belevingswereld werken aan hun ontwikkeling en kennismaken met techniek. Ze worden geïnspireerd door verhalen, die steeds eindigen met een open opdracht/probleemstelling.

  Naar de site
  Maken & Uitvinden

  In deze rubriek vind je slimme oplossingen en bijzondere uitvindingen.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.