• Balrandommizzer
 • Balrandommizzer
 • Balrandommizzer

  Balrandommizzer

  Hoe krijg je jongeren in beweging? Wat is ervoor nodig om meer kinderen gebruik laten maken van de ‘Johan Cruyff Court’? Dus: hoe ga je nou van ‘hangplek’ naar ‘beweegplek’? Zo luidde de ontwerpopdracht! Pascalle, Romy, Tobias en Mark-Daniël zijn - als Vakkanjers Explorer - vol enthousiasme met deze innovatievraag aan de slag gegaan. Door leerlingen te interviewen, diep in de materie te duiken en de mogelijkheden van het court goed te verkennen kwam team TOMAS Sports tot een briljant idee: de Balrandommizer. Ze zijn aan het ontwerpen geslagen en maakten (en testten, en verbeterden) een soort kauwgomballenautomaat waar steeds een andere bal uitkomt als je aan de hendel trekt. Bijvoorbeeld een basketbal, een voetbal of een tennisbal. Dus als je geen bal bij je hebt of je hebt geen bal, dan kun je toch fijn buitenspelen én je leert verschillende sporten kennen!

  Grietje vroeg Romy, Tobias en Mark-Daniël het hemd van het lijf tijdens een Techtalk. Het filmpje vind je in de carrousel hierboven. Hier kon Pascalle helaas niet bij zijn. Maar we willen natuurlijk wel nog even kwijt dat zij zich voor de volle 100, nee 200% heeft ingezet bij de totstandkoming van dit briljante project. Helemaal geweldig!

  Vlog

  Deelnemers

  Pascalle de Liefde, Romy Klaver, Tobias de Raadt en Mark-Daniël Schilperoort

  School

  Kaj Munk College in Hoofddorp

  Vakkanjers

  Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen leerlingen uit groep 7 & 8 van het basisonderwijs t/m leerlingen van het laatste jaar vmbo hun vakmanschap. Met echte opdrachten, voor een landelijke opdrachtgever.

  Naar de site
  Maken & Uitvinden

  In deze rubriek vind je slimme oplossingen en bijzondere uitvindingen.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.