• BVJ - Bewegen voor jongeren
 • BVJ - Bewegen voor jongeren
 • BVJ - Bewegen voor jongeren
 • BVJ - Bewegen voor jongeren

  BVJ - Bewegen voor jongeren

  Een sportveld waar je heel veel verschillende sporten met elkaar kunt beoefenen en waar alle kinderen welkom zijn. Oók kinderen met een beperking. Klinkt goed toch?! We hebben het over BVJ (bewegen voor jongeren). Het fantastische idee van Sanne, Bente en Kyra dat zij - in opdracht van de Johan Cruyff Foundation - bedachten om meer kinderen in beweging te krijgen. Ze bouwden uiteraard ook een prototype van dit multifunctionele sportveld.

  Tegen hun docent zeiden ze dat ze de competitie ‘nooit van ze leven konden winnen’. Maar kijk eens waar hun harde werken hen heeft gebracht… de nummer 1 plek bij Vakkanjers Scout!

  Vlog

  Deelnemers

  Sanne Janssen, Bente Theunissen en Kyra Nijsten

  School

  Groenewald stein

  Vakkanjers

  Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen leerlingen uit groep 7 & 8 van het basisonderwijs t/m leerlingen van het laatste jaar vmbo hun vakmanschap. Met echte opdrachten, voor een landelijke opdrachtgever.

  Naar de site
  Maken & Uitvinden

  In deze rubriek vind je slimme oplossingen en bijzondere uitvindingen.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.