• De brug naar de toekomst
 • De brug naar de toekomst

  De brug naar de toekomst

  Platform WOW en Rijkswaterstaat presenteerden dit jaar een mooie opdracht: maak een civiel kunstwerk klaar voor de toekomst. Om precies te zijn: voor 2050! Farah, Sacha, Taeke en Daniel kozen de Overtoomse Sluis, een brug in Amsterdam, en maakten deze klimaatbestendig met vette features zoals het water-bascule systeem en planten.

  Om tot hun ontwerp te komen hebben ze heel goed onderzoek gedaan naar de problemen waar bruggen in 2050 mee te maken krijgen door klimaatverandering. Ook maakten zij een effectrapportage voor de directe omgeving. Wij zijn onder de indruk! De jury beloonde hun harde en goede werk met de Impactaward.

  Benieuwd naar hun project? Dat waren wij ook! Grietje dook daarom samen met Farah, Sacha, Taeke en Daniel dieper de materie in tijdens een Techtalk.

  Vlog

  Deelnemers

  Farah May, Sacha de Boer, Taeke Verbree en Daniel de Haan

  School

  Caland Lyceum in Amsterdam

  Technasium Top Award

  Landelijke wedstrijd voor technasiumleerlingen (klas 3 havo en vwo). Iedere editie levert een ander bedrijf of organisatie een uitdagende opdracht. Tijdens Technasium Top Award is er aandacht voor beroepsoriëntatie en profielkeuze. Jaarlijks staat een andere betatechnische wereld centraal.

  Naar de site
  Groeien & Bloeien

  Nieuwe manieren om goed om te gaan met alles wat groeit en bloeit.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.