• De chromosoombrug
 • De chromosoombrug
 • De chromosoombrug
 • De chromosoombrug
 • De chromosoombrug
 • De chromosoombrug

  De chromosoombrug

  Floris, Stan, Dries en Maxim hadden een plan gemaakt voor de renovatie en uitbreiding van de Maasbrug bij Ravestein. Deze brug is onder andere berucht vanwege zijn slechte staat van onderhoud en veel verkeersoponthoud. Ze kozen ervoor de brug te behouden, iets te verbreden en hem uit te breiden met een chromosoombrug (geïnspireerd door biologieles) erboven voor langzaam verkeer. Fantastisch bedacht! Vinden niet alleen wij. Opdrachtgever Bouwend Nederland vertelde erover dat dit idee supermodulair én circulair is. Een terechte winnaar! Grietje zocht het team op bij het Mondial College.

  En super leuk! Aan dit mooie project is ook in de media aandacht besteed:

  Vlog

  Deelnemers

  Floris Bruin, Stan Jansen, Dries de Groot en Maxim Kashirskiy

  School

  Mondial College in Nijmegen

  Bouwend Nederland Innovatieprijs

  Bouwend Nederland organiseert ieder jaar in samenwerking met Stichting Technasium de Innovatieprijs voor technasiumleerlingen en trekt jaarlijks circa 25 scholen. De beste tien groepen worden uitgenodigd voor de finale, waar zij hun ideeën aan een expertjury presenteren. Elk jaar wordt er een nieuw project binnen de bouw en infra uitgeschreven: een ontwerpopdracht waarbij innovatie belangrijk is.

  Naar de site
  Maken & Uitvinden

  In deze rubriek vind je slimme oplossingen en bijzondere uitvindingen.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.