• Duurzame dorpshub

  Duurzame dorpshub

  Team Pretty SMART Power Girls is een hecht vriendenteam uit Groningen, dat al meerdere keren heeft meegedaan aan de FIRST® LEGO® League (FLL). Voor de 2019/2020-editie van FLL heeft het team onderzoek gedaan naar een hypermodern gebouw dat alle belangrijke functies voor het leefbaar houden van kleine dorpen verzamelt. Zo proberen ze met hun ideeën te helpen met het tegengaan van krimp bij hen in de regio. Ze bouwende een prachtige maquette van hun dorpshub met veel voorzieningen, dat ervoor zorgt dat een dorp weer aantrekkelijker wordt om te wonen. Goed bezig meiden! Meer weten over het team? Ga dan naar hun website

  Foto in carrousel, fotograaf: Thomas Vugs.

  Deelnemers

  Sara Withaar, Anne-Maaike Hendriks, Bree Kroeze, Tess Vellinga, Loes Boomsma en Marte Volbeda

  FIRST® LEGO® League

  Daagt jongeren (9 t/m 14) uit om de maatschappelijke rol van wetenschap & techniek/technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten, waaronder een LEGO robot programmeren.

  Naar de site
  Nullen & Enen

  Algoritmes, codes en robots die wereldproblemen (gaan) oplossen.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.