• Energie opwekkende sportschool

  Energie opwekkende sportschool

  Een sportschool die energie opwekt. Klinkt goed hè!? Dat is precies waarom Norah en Noortje - ook wel bekend als team SMARTS - dit bedachten tijdens hun deelname aan de bright ideas challenge. De sporttoestellen zijn gemaakt van gerecyclede materialen en je wekt energie op door te sporten. Neem bijvoorbeeld een fietsapparaat dat de opgewekte energie doorzet naar de lampen in de sportschool. Ook is het gebouw uiteraard voorzien van zonnepanelen voor extra energie. En niet alleen de sportschool, maar heel de buurt kan gebruik maken van de opgewekte energie. Wat een briljant idee!

  En super leuk! Aan dit mooie project is ook in de media aandacht besteed:

  Vlog

  Deelnemers

  Norah van den Bos en Noortje Spiering

  School

  Fridtjof Nansen Rotterdam

  Bright ideas challenge

  Binnen de bright ideas challenge daagt Shell leerlingen uit groep 7 en 8 uit om slimme en creatieve oplossingen te bedenken voor de wereld in 2050.

  Naar de site
  Groeien & Bloeien

  Nieuwe manieren om goed om te gaan met alles wat groeit en bloeit.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.