• EUSO team #1
 • EUSO team #1

  EUSO team #1

  Wanneer je meedoet aan de European Union Science Olympiad (EUSO) voeren leerlingen in teamverband diverse opdrachten uit op het snijvlak van biologie, scheikunde en natuurkunde. Zowel praktisch als theoretisch. De nationale eindronde vond plaats op 24 en 25 januari aan de Universiteit in Maastricht. Hidde zat in een team namens het Gymnasium Bernrode. Samen met zijn teamgenoten - Martin en Robin - behaalde hij de eerste plek!

  Deelnemers

  Hidde Wilco van Dijk

  School

  Gymnasium Bernrode

  European Union Science Olympiad

  De EUSO is een praktijkgerichte teamwedstrijd voor havo/vwo-leerlingen (bovenbouw) met een natuurprofiel en belangstelling voor science. De opdrachten die de teams moeten uitvoeren bevatten biologische, natuurkundige en scheikundige elementen. Door regionale voorrondes en een nationale eindronde wordt bepaald welke twee teams worden uitgezonden naar de internationale EUSO.

  Naar de site
  Denken & Tellen

  In deze categorie vind je de harde bètawetenschappers.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.