• Fietsbrug Hoge Brug
 • Fietsbrug Hoge Brug

  Fietsbrug Hoge Brug

  Deze editie stonden de technasiumleerlingen voor een pittige opdracht! Ze moesten een ontwerp maken voor het circulair en esthetisch renoveren van een infrastructureel kunstwerk. Ze hadden wel ruim keus, want volgens de Bouwagenda zijn er zo’n 40.000 bruggen, sluizen, viaducten en andere kunstwerken die op korte termijn moeten worden opgeknapt of vervangen. Cas en zijn teamleden overtuigden de jury met een esthetisch zeer tof ontwerp en strakke presentatie. En óók met hun goed doordachte en onderbouwde gebruik van circulair materiaal. Met berekeningen konden ze laten zien dat hun keuze een vermindering van CO2-uitstoot oplevert. Briljant!

  Deelnemers

  Cas Drost

  School

  Almende college in Silvolde

  Bouwend Nederland Innovatieprijs

  Bouwend Nederland organiseert ieder jaar in samenwerking met Stichting Technasium de Innovatieprijs voor technasiumleerlingen en trekt jaarlijks circa 25 scholen. De beste tien groepen worden uitgenodigd voor de finale, waar zij hun ideeën aan een expertjury presenteren. Elk jaar wordt er een nieuw project binnen de bouw en infra uitgeschreven: een ontwerpopdracht waarbij innovatie belangrijk is.

  Naar de site
  Maken & Uitvinden

  In deze rubriek vind je slimme oplossingen en bijzondere uitvindingen.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.