• GSO (gezond stroom opwekken)

  GSO (gezond stroom opwekken)

  Het gemiddelde energieverbruik van mensen ligt in Nederland vrij hoog. Team Limfay – bestaande uit Anouk, Willemijn, Lexie, Iva, Indy en Frederique - hebben daar een duurzame en slimme oplossing gevonden. Het heet: GSO. Dit staat voor Gezond Stroom Opwekken.

  Het is een horloge die door beweging stroom opwekt. De opgewekte stroom kun je in een kastje bewaren en gebruiken in huis. Zo laat je bijvoorbeeld heel gemakkelijk je mobiele telefoon op. Wat een top idee!

  Team Limfay vond de wedstrijd geweldig en vond het een heel leuk project om samen aan te werken. Ze zijn nog steeds trots op hun behaalde resultaat. Logisch! Dat zouden wij ook zijn :)

  Vlog

  Deelnemers

  Anouk, Willemijn, Lexie, Iva, Indy, Frederique

  School

  Geert Groteschool in Zwolle

  Bright ideas challenge

  Binnen de bright ideas challenge daagt Shell leerlingen uit groep 7 en 8 uit om slimme en creatieve oplossingen te bedenken voor de wereld in 2050.

  Naar de site
  Groeien & Bloeien

  Nieuwe manieren om goed om te gaan met alles wat groeit en bloeit.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.