• Hepatitis-A oplossing
 • Hepatitis-A oplossing
 • Hepatitis-A oplossing

  Hepatitis-A oplossing

  Nauli, Tijmen, Ellen-Fay en Edward gingen aan de slag en bedachten een preventiemethode voor virussen: het Virusalert! Wanneer je een land binnenkomst waar een gevaarlijk virus heerst, ontvang je automatisch een SMS-bericht. In dit bericht vind je welk virus er heerst en kun je doorklikken naar een website/app voor meer informatie over het virus en wat je ertegen kunt doen. Super knap bedacht! Het leverde team TEEN de winst op binnen de categorie Beste inhoudelijk ontwerp. Presentator Dennis Weening sprak hen hierover tijdens een digitaal interview!

  En super leuk! Aan dit mooie project is ook in de media aandacht besteed:

  Vlog

  Deelnemers

  Nauli Brand van Straaten, Tijmen Dop, Ellen-Fay de Coninck en Edward Moss

  School

  Keizer Karel college in Amstelveen

  Viruskenner

  Viruskenner is een wedstrijd voor onder andere leerlingen in klas 2 van het Technasium. Er wordt gevraagd om een preventieadvies of preventiemethode waarmee een besmetting met een (exotisch) virus kan worden voorkomen. Leerlingen worden uitgedaagd een innovatieve oplossing te bedenken.

  Naar de site
  Groeien & Bloeien

  Nieuwe manieren om goed om te gaan met alles wat groeit en bloeit.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.