• Modulair waterrad
 • Modulair waterrad
 • Modulair waterrad
 • Modulair waterrad
 • Modulair waterrad

  Modulair waterrad

  Steef, Romy, Suus en Wiebe kregen de opdracht een infrastructureel kunstwerk op duurzame manier te vervangen of te renoveren. Ze bedachten een modulair waterrad om de waterstroming bij een stuw te gebruiken om energie op te wekken. De opgewekte energie is vervolgens voor de sluis te gebruiken. Het was een vet leuke opdracht liet Steef weten. En dat was te zien in het eindresultaat! Dit team won in de categorie Creativiteit én de Publieksprijs. Fantastisch gedaan!

  En super leuk! Aan dit mooie project is ook in de media aandacht besteed:

  Vlog

  Deelnemers

  Steef Broeder, Romy Burger, Suus Daverveld en Wiebe Jonkers

  School

  Mondial College in Nijmegen

  Technasium Top Award

  Landelijke wedstrijd voor technasiumleerlingen (klas 3 havo en vwo). Iedere editie levert een ander bedrijf of organisatie een uitdagende opdracht. Tijdens Technasium Top Award is er aandacht voor beroepsoriëntatie en profielkeuze. Jaarlijks staat een andere betatechnische wereld centraal.

  Naar de site
  Groeien & Bloeien

  Nieuwe manieren om goed om te gaan met alles wat groeit en bloeit.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.