• Muizenval tegen virus
 • Muizenval tegen virus

  Muizenval tegen virus

  Het hantavirus komt in de hele wereld voor, wordt overgebracht door verschillende soorten knaagdieren en kan bij mensen tot vervelende infecties leiden. Daar zit niemand op te wachten! Jens, Sander en Stan bedachten hier een slimme oplossing voor: ze ontwikkelden een muizenval met daarin een urinesensor die het virus herkent. Als de test positief is, dan worden de muizen op diervriendelijke wijze gedood. Met deze uitvinding sleepte dit topteam binnen de categorie Creativiteit de hoofdprijs in de wacht!

  En super leuk! Aan dit mooie project is ook in de media aandacht besteed:

  Deelnemers

  Jens van Wayenburg, Sander den Boer en Stan Twaalfhoven

  School

  Keizer Karel college in Amstelveen

  Viruskenner

  Viruskenner is een wedstrijd voor onder andere leerlingen in klas 2 van het Technasium. Er wordt gevraagd om een preventieadvies of preventiemethode waarmee een besmetting met een (exotisch) virus kan worden voorkomen. Leerlingen worden uitgedaagd een innovatieve oplossing te bedenken.

  Naar de site
  Groeien & Bloeien

  Nieuwe manieren om goed om te gaan met alles wat groeit en bloeit.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.