• PWS 'Biomimicry'
 • PWS 'Biomimicry'

  PWS 'Biomimicry'

  Nikki en Elise hebben onderzoek gedaan naar biomimicry. Een onderzoeksvorm waarbij de natuur als inspiratie dient bij het oplossen van hedendaagse problemen. Specifiek hebben zij onderzocht welke systemen en mechanismen kunnen worden toegepast voor duurzame en effectieve waterzuivering. De dames beseften zich dat het plastic probleem opgelost kan worden door een waterzuiveringsinstallatie van hoge kwaliteit. Na jaren van evolutie te hebben ondervonden, heeft de natuur efficiënte systemen kunnen ontwikkelen die de mens als inspiratie kan gebruiken voor waterfiltratie. Enorm knap! Ze schreven hier hun profielwerkstuk over en sleepten daarmee de winst in de wacht bij de Dutch Junior Water Prize.

  We zochten Nikki en Elise op!

  Vlog

  Deelnemers

  Nikki van Haasteren en Elise Hornstra

  School

  Haarlemmermeer Lyceum in Hoofddorp

  Dutch Junior Water Prize

  Een nationale wedstrijd voor scholieren tussen de 15 en 19 jaar en draait om het beste idee voor waterinnovatie. Als scholier kun je ondersteuning krijgen van een waterexpert. De winnaar mag meedoen aan de Stockholm Junior Water Prize in Zweden! Je kunt aan de wedstrijd meedoen met je profielwerkstuk of een meesterproef. Dutch Junior Water Prize is een initiatief van Platform WOW en Wetsus.

  Naar de site
  Groeien & Bloeien

  Nieuwe manieren om goed om te gaan met alles wat groeit en bloeit.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.