• PWS 'De diepte in'

  PWS 'De diepte in'

  Voor hun eindexamenwerkstuk moesten Robin, Michael en Sjoerd een vak kiezen waarbinnen zij onderzoek moesten doen. Ze kozen voor natuurkunde, maar hun onderzoek had zeker ook een engineering kant. Ze hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar vloeistofdynamica en de werking van onderzeeërs.

  Met al hun bevindingen hebben zij een formidabel profielwerkstuk opgeleverd, zowel inhoudelijk als wat het aantal pagina’s betreft. Ook bouwden ze een onderzeeër van pvc buizen, dat kon zinken en stijgen door middel van twee pompjes. Het leverde hen de winst op bij de Van Melsenprijs competitie. Super goed gedaan jongens!

  Benieuwd? We spraken het team samen met de wedstrijdorganisatie om meer te weten te komen over hun onderzoek én de wedstrijd. Hierover binnenkort meer!

  Je kunt ook het het profielwerkstuk hier downloaden (pdf, 6,2 MB).

  En super leuk! Aan dit mooie project is ook in de media aandacht besteed:

  Deelnemers

  Robin Baumeister, Michael Boutros en Sjoerd van der Linden

  School

  Stedelijk Gymnasium Nijmegen

  Van Melsenprijs

  De Van Melsenprijs is de oudste profielwerkstukken wedstrijd die jaarlijks wordt georganiseerd door de Radboud Universiteit. Het is de enige Nederlandse wedstrijd die toegang geeft tot de International Conference for Young Scientists (ICYS); de internationale profielwerkstukkenwedstrijd.

  Naar de site
  Denken & Tellen

  In deze categorie vind je de harde bètawetenschappers.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.