• PWS 'Meelwormen'

  PWS 'Meelwormen'

  Doris en Helene zijn van mening dat de meelworm zwaar wordt onderschat. Ze vonden het hoog tijd om het beestje in de spotlight te zetten! Ze hebben een profielwerkstuk geschreven over het effect van plastic eten op de groei en metamorfose van de meelworm. Een relevant onderwerp! Wat nou als meelwormen kunnen bijdragen om plastic afval op te ruimen!?

  Doris en Helene hebben vijf maanden intensief samengewerkt voor hun onderzoek. Én ze hebben zelfs familieleden ingeschakeld om meelwormen te voeren. Ze hebben ontzettend veel geleerd over de inhoud, maar ook hoe je een onderzoek moet samenstellen. Het leverde hen een podiumplek op bij de Van Melsenprijs. Chapeau dames!

  Meer weten hierover? We doken samen met Doris en Helene dieper de materie in tijdens een Techtalk!

  Het profielwerkstuk kun hier downloaden (pdf, 2,6 MB).

  Vlog

  Deelnemers

  Doris Steijger en Helene Rimm

  School

  Lyceum Ypenburg in Den Haag

  Van Melsenprijs

  De Van Melsenprijs is de oudste profielwerkstukken wedstrijd die jaarlijks wordt georganiseerd door de Radboud Universiteit. Het is de enige Nederlandse wedstrijd die toegang geeft tot de International Conference for Young Scientists (ICYS); de internationale profielwerkstukkenwedstrijd.

  Naar de site
  Denken & Tellen

  In deze categorie vind je de harde bètawetenschappers.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.