• The Mudmaster
 • The Mudmaster
 • The Mudmaster

  The Mudmaster

  Modder op de weg tijdens de oogsttijd is een groot probleem. Wanneer een tractor op een veld aan het oogsten is, blijft er altijd slik kleven aan de banden. Als de tractor na het oogsten de weg op gaat verliest hij de modder en wordt het spekglad op de weg. Team X-landers 10.0 heeft uitgebreid onderzoek gedaan en een briljante oplossing bedacht: The Mudmaster! Dit slimme reinigingssysteem zorgt dat tractorbanden van het land schoon de weg opgaan.
  Hun idee was zo goed dat landbouwmachinefabrikant John Deere er enthousiast van werd. En Cora van Nieuwenhuizen, onze minister van Infrastructuur en Waterstaat, heeft zelfs een brief gestuurd naar deze toppers!

  Niek, Eskil, Maike, Thijs, Ellemieke, Luuk en Ruby vormen samen het eerste team de Benelux Innovation Award gewonnen heeft. Verder waren ze het eerste Nederlanse team ooit die zich semi-finalist van de Global Innovation Awards mogen noemen. Een ontzettend knappe prestatie. Wij zochten deze kanjers bij teamlid Luuk thuis op om meer te weten te komen van het project én de wedstrijd.

  En super leuk! Aan dit mooie project is ook in de media aandacht besteed:

  Vlog

  Deelnemers

  Niek van den Bosch, Eskil Buijzen, Maike Cobelens, Thijs Jansen, Ellemieke van Osta, Luuk van Tiggelen en Ruby van Vliet

  School

  Basisschool De Zonneberg in Kruisland

  Benelux Innovation Award

  Al jarenlang worden de Global Innovation Award georganiseerd vanuit FIRST®. Binnen de GIA gaan de 20 beste teams wereldwijd nog eens de strijd met elkaar. Ervaring leert dat het enorm lastig is je daarvoor te plaatsen. Daarom heeft de Stichting Techniekpromotie in 2020 voor het eerst de Benelux Innovation Award georganiseerd.

  Naar de site
  Nullen & Enen

  Algoritmes, codes en robots die wereldproblemen (gaan) oplossen.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.