• Waterwatch
 • Waterwatch

  Waterwatch

  Féline, Okke en Matthijs - ook wel bekend als team FOM! - bedachten de Waterwatch app. Deze app is voor een slim horloge waarmee mensen bewust worden gemaakt van hun waterverbruik. Met de app ben je altijd op de hoogte van je waterverbruik. Gebruik je veel water? Dan krijg je een melding. Wil je dan alsnog meer water gebruiken: dan betaal je extra belasting. Super slim! Het team bedacht er ook een pakkende slogan bij: ”Waterwatch, watch your water”. Dat is toch nét zo goed bedacht als hun innovatieve idee!

  Grietje zocht het team op om meer te weten te komen over deze uitvinding. Én om Okke, Matthijs en Féline beter te leren kennen!

  En super leuk! Aan dit mooie project is ook in de media aandacht besteed:

  Vlog

  Deelnemers

  Okke Sanson, Matthijs Schrijvers en Féline Valter

  School

  Gooilandschool in Bussum

  Bright ideas challenge

  Binnen de bright ideas challenge daagt Shell leerlingen uit groep 7 en 8 uit om slimme en creatieve oplossingen te bedenken voor de wereld in 2050.

  Naar de site
  Groeien & Bloeien

  Nieuwe manieren om goed om te gaan met alles wat groeit en bloeit.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.