• Drone voor WOW en Rijkswaterstaat
 • Drone voor WOW en Rijkswaterstaat
 • Drone voor WOW en Rijkswaterstaat
 • Drone voor WOW en Rijkswaterstaat
 • Drone voor WOW en Rijkswaterstaat

  Drone voor WOW en Rijkswaterstaat

  Wie dit jaar meedeed aan Eureka!Cup en aan de slag ging met de opdracht die WOW & Rijkswaterstaat hadden bedacht voor leerlingen in leerjaar 1, zag zich voor een pittige uitdaging gesteld. De opdracht was: ontwerp een drone die boven én onder water data kan verzamelen voor het onderzoek naar de invloed die de natuur en het water hebben op een stormvloedkering.

  Een interessant vraagstuk vonden Stefan, Sijlissa, Jeanne en Sietse toen zij in de klas te horen kregen over deze opdracht. Ze besloten ervoor te gaan, en dat is maar goed ook! De samenwerking verliep namelijk heel goed, en ze wisten veel voorbeelden te bedenken hoe ze de drone ook onder water functionerend konden krijgen. Ze zijn alles heel goed gaan uitwerken en maakten een logboek waarin alles stap voor stap beschreven staat.

  Ze moesten hun idee meerdere keren presenteren voor Rijkswaterstaat en Platform WOW. Voor de presentatie moesten een filmpje en het logboek met verantwoording van de analyse geüpload worden. Het uploaden was een taak van de docent, en dat… ging niet helemaal soepel. Bij de eerste ronde had hij het verkeerde logboek geüpload ;) Maar dat maakte gelukkig niet uit voor het eindresultaat, Stefan, Sijlissa, Jeanne en Sietse wonnen de opdracht!

  Bekijk hier de presentatie van het team:

  In de carrousel bovenaan zie je een foto van het team, het prototype én 'losse' foto's van teamleden Sijlissa, Stefan en Jeanne.

  Deelnemers

  Stefan de Visser, Sijlissa van der Voorden, Jeanne Mol en Sietse van Keulen

  School

  Calvijn College Goes

  Eureka!Cup

  Eureka!Cup is een ontwerpwedstrijd met technologische en (natuur-)wetenschappelijke vraagstukken voor jongeren uit leerjaar 1 t/m 3 van havo-vwo. Er zijn verschillende toonaangevende bedrijven en overheidsinstellingen die de leerlingen uitdagen om in teamverband innovatieve oplossingen te bedenken voor echte, technologische vraagstukken waar zij mee te maken hebben.

  Naar de site
  Maken & Uitvinden

  In deze rubriek vind je slimme oplossingen en bijzondere uitvindingen.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.