• (Internationale) informaticawedstrijd 2021

  (Internationale) informaticawedstrijd 2021

  De Nederlandse Informatica Olympiade is een programmeerwedstrijd voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs. De top-4 mag vervolgens Nederland vertegenwoordigen bij de internationale ronde, die ieder jaar door een ander land wordt georganiseerd. Team NL bestond dit jaar uit Khoi, Marco, Daan en Andy.

  De Internationale Informatica Olympiade werd dit jaar online georganiseerd van 19 tot 25 juni. De organisatie was in handen van Singapore. Andy wist hier heel knap een bronzen medaille te behalen, en Marco lukt het zelfs om een gouden plak te scoren. Briljant!! Khoi en Daan vielen helaas buiten de prijzen, maar lieten al weten volgend jaar gewoon nog eens mee te doen met de Nederlandse Informatica Olympiade.

  Fantastisch gedaan allemaal!

  De Nederlandse Informatica Olympiade is één van de nationale bèta-olympiades die in Nederland georganiseerd wordt. Benieuwd hiernaar? We ontmoetten diverse winnaars samen met Emiel de Kleijn, coördinator van de nationale en internationale Science-olympiades, bij de Werkspoorkathedraal in Utrecht.

  Op de foto bovenaan zie je het team en hun begeleiders.

   

  Deelnemers

  Khoi Pham, Marco Meijer, Daan de Groot en Andy van Horssen

  School

  • Khoi: Vossius Gymnasium in Amsterdam
  • Marco: Gomarus College in Groningen (ten tijde van de wedstrijd, hij studeert nu aan de Harbour Space Barcelona)
  • Daan: Dr. Nassau College in Assen
  • Andy: Shanghai High School International Division, Shanghai, China

  Informatica Olympiade

  De Informatica Olympiade is bedoeld om informaticatalent te ontwikkelen. Door middel van opdrachten die je zelf thuis kan doen, kan je deelnemen aan de eerste ronde. Daarna gaan de 100 beste leerlingen door naar de volgende rondes. De winnaars mogen Nederland vertegenwoordigen bij de Internationale Informatica Olympiade.

  Naar de site
  Nullen & Enen

  Algoritmes, codes en robots die wereldproblemen (gaan) oplossen.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.