• Mini-Drone Race Games

  Mini-Drone Race Games

  Wanneer er drones rondvliegen in een klas op de middelbare school, dan zou het zomaar kunnen dat er geoefend wordt voor de racewedstrijd Drone Cup Finals. Een supervette wedstrijd waar leerlingen veel van leren. Zo doen ze bijvoorbeeld kennis op van vakvaardigheden als lassen, elektro, houtbewerking. Maar ook soft skills als denktechnieken, samenwerken, experimenteren en onderzoeken komen uitgebreid aan bod.

  Len maakte onderdeel uit van het team dat de meest handige vliegmanoeuvres wist te bedenken en daardoor als winnaar uit de bus kwam in de categorie ‘Mini-Drone Race Games’. Super gedaan!

  Deelnemers

  Len van der Meijden

  School

  Cambiumcollege Buys Ballot in Zaltbommel

  Drone Cup

  Drone Cup is een te gekke racewedstrijd met drones, waar techniek & creatief denken samenkomen! Een super korte samenvatting:

  • presenteer je obstakel of je zelfgebouwde drone;
  • wees de snelste in de proeven met je drone;
  • neem het vaktechnisch beste en origineelste obstakel mee;
  • word eerste in het drone race toernooi!
  Naar de site
  Maken & Uitvinden

  In deze rubriek vind je slimme oplossingen en bijzondere uitvindingen.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.