• Move your feet
 • Move your feet
 • Move your feet

  Move your feet

  Het FIRST® LEGO® League seizoen 2020-2021 stond in het teken van sport, spel en fit zijn. Onder meer bewegen, samenwerken, competitie en ‘samen vieren’ stonden centraal tijdens deze RePLAY-editie! Jongeren aan dit seizoen meededen werden uitgedaagd om iets te ontwerpen dat mensen in beweging brengt.

  Leren automatiseren terwijl je beweegt en plezier maakt. Super idee! Dat vonden Beatrice en Lucas ook! Daarom deden zij onderzoek naar bewegend leren en hebben ze tegels ontworpen die rekensommen nog leuker maken! Kinderen die met hun tegels aan de slag, krijgen eerst een som te zien. Hier moeten ze rennen naar de plek waar alle tegels zijn neergelegd en vervolgens springen op het goede antwoord. Klinkt goed :)
  Ze wonnen er de eerste prijs mee bij de Benelux finale, waar ze afgelopen jaar nog op de derde plek belandden. Fantastisch gedaan kanjers!

  Daarnaast was er natuurlijk nog de robotwedstrijd, en ook dat ging heel goed. Ze haalden de meeste punten.

  Ze maakten twee filmpjes: een over hun project, en de ander over hun robot. Je vindt ze in de carrousel bovenaan deze pagina.

  Deelnemers

  Lucas van Schie en Beatrice Corcutt

  School

  HML in Den Haag

  FIRST® LEGO® League

  De FIRST® LEGO® League daagt jongeren (9 t/m 15) uit om de maatschappelijke rol van wetenschap & techniek/technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten, waaronder een LEGO robot programmeren.

  Naar de site
  Nullen & Enen

  Algoritmes, codes en robots die wereldproblemen (gaan) oplossen.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.