• Pakketbox
 • Pakketbox

  Pakketbox

  Leerlingen die meededen aan de Raspberry Pi competitie werden gevraagd om aan een oplossing te werken voor na corona met behulp van een Raspberry Pi. Dat is een minicomputer die door de leerlingen zelf geprogrammeerd moest worden, en worden geïmplementeerd in een werkend prototype.

  Martijn en Boas ontwikkelden een pakketbox voor thuis. Postbezorgers kunnen pakketjes achterlaten in de box, waarna door middel van zowel een druk- als bewegingssensor het pakket wordt gedetecteerd. Een foto van het pakket, gemaakt met een camera in de box, wordt doorgestuurd naar de ontvanger.

  Hoe zo’n idee tot stand komt? Nou…tijdens corona werd er natuurlijk heel veel online besteld. En het was hen wel eens overkomen dat er pakketjes gestolen waren of beschadigd. Héél irritant vonden ze; daar móest een oplossing voor komen!

  Deelnemers

  Martijn Caspers en Boas op de Beek

  School

  Lyceum Kralingen in Rotterdam

  PA's Raspberry Pi competitie

  Schoolteams worden binnen de PA’s Raspberry Pi competitie uitgedaagd om met behulp van de Raspberry Pi innovatieve oplossingen te vinden voor problemen in onze samenleving. De competitie geeft leerlingen vanaf 12 jaar van vmbo-, havo-, vwo- en mbo-scholen de kans hands-on ervaring op te doen met computers, programmeren en techniek.

  Naar de site
  Nullen & Enen

  Algoritmes, codes en robots die wereldproblemen (gaan) oplossen.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.