• PWS 'Multitasken in beeld en geluid'

  PWS 'Multitasken in beeld en geluid'

  Joëlle deed onderzoek naar multitasken en schreef hier haar profielwerkstuk (PWS) over. Met behulp van een zelfontwikkelde test heeft zij grondig onderzocht of muzikanten beter kunnen multitasken dan niet-muzikanten. Ze maakte een website waarmee zij de test op afstand kon afnemen. Ze deed dit bij maar liefst 77 deelnemers. Hiermee kon zij aantonen dat het talent om te kunnen multitasken groter is bij muzikanten.

  Haar PWS-begeleider van destijds is vol lof: “Joëlle is echt een multitalent én multitasker pur sang. Ze is zeer gedreven, nieuwsgierig, slim, creatief, muzikaal, en een enorme doorzetter!”
  Ook de jury van de KNAW Onderwijsprijs was onder de indruk van de originaliteit, de kwaliteit en de uitwerking, en gaf aan dat dit profielwerkstuk het niveau heeft van een bachelorscriptie. Het leverde haar de winst op in de categorie Natuur & Gezondheid.

  Een ontzettend knappe prestatie! Over deze dame wilden we meer te weten komen. Tegenwoordig studeert ze klinische technologie aan de TU/Delft, het Erasmus medisch centrum en het Leids universitair medisch centrum. Maar we zochten haar en Susan Ketelaars (docent en PWS-begeleider) op, op haar oude school: Mencia de Mendoza in Breda. Het filmpje vind je in de carrousel bovenaan deze pagina.

  Ben je nieuwsgierig naar het werkstuk? Deze kun je hier vinden.

  Deelnemers

  Joëlle Steltenpool

  School

  Ten tijde van de wedstrijd: Mencia de Mendoza in Breda.

  Studeert nu aan de Technische Universiteit in Delft, het Erasmus medisch centrum en het Leids universitair medisch centrum.

  KNAW Onderwijsprijs

  De KNAW Onderwijsprijs is bedoeld voor werkstukken met een wetenschappelijke opzet, gebaseerd op zelfstandig onderzoek. Met deze jaarlijkse prijs wil de KNAW het wetenschappelijk denken in het vwo stimuleren. De winnaars krijgen een toelage voor hun eerste collegejaar.

  Naar de site
  Denken & Tellen

  In deze categorie vind je de harde bètawetenschappers.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.