• Supermarkt boxjes
 • Supermarkt boxjes

  Supermarkt boxjes

  Team Raspberry Rascals heeft boxjes gemaakt waarmee je kunt bijhouden hoeveel mensen er op een bepaald moment in de winkel zijn. De boxjes werken met knopjes of een QR-code. Als er te veel mensen in een winkel zijn gaan de lampjes op rood en mag je niet meer naar binnen.

  Het idee ontstond midden in de lockdown. Ze moesten opeens een karretje meenemen om bij de supermarkt naar binnen te mogen en vonden dat heel onhandig. Ze wilden namelijk alleen maar een klein flesje drinken halen, dus dachten ze: ‘dit kan slimmer!’. In de weken daarna hebben ze samen een ontwerp gemaakt, code geschreven en vooral heel veel getest tot er een werkend prototype was. Met hun project kan een winkel of evenement precies bijhouden hoeveel mensen er zijn en instellen hoeveel mensen er maximaal in de winkel kunnen zijn.

  We zochten Flip en Kai – winnaars bij de Raspberry Pi competitie in de categorie ‘Meest commerciële potentie’ – op bij het Jac. P. Thijsse College in Castricum. Het filmpje bekijk je via de carrousel bovenaan deze pagina.

  Deelnemers

  Flip van Marle en Kai Deumers

  School

  Jac. P. Thijsse College in Castricum

  PA's Raspberry Pi competitie

  Schoolteams worden binnen de PA’s Raspberry Pi competitie uitgedaagd om met behulp van de Raspberry Pi innovatieve oplossingen te vinden voor problemen in onze samenleving. De competitie geeft leerlingen vanaf 12 jaar van vmbo-, havo-, vwo- en mbo-scholen de kans hands-on ervaring op te doen met computers, programmeren en techniek.

  Naar de site
  Nullen & Enen

  Algoritmes, codes en robots die wereldproblemen (gaan) oplossen.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.