• Cassie
 • Cassie

  Cassie

  Teams die meedoen aan de wereldwijde robotcompetitie FIRST Tech Challenge (FTC) bouwen ieder jaar een robot die verschillende missies moet voltooien om punten te verdienen. Daarnaast moet ook gewerkt worden aan ‘outreach’, wat onder meer inhoudt het contact houden met bedrijven en andere teams. Maar óók het enthousiasmeren van anderen voor techniek.

  Ook in schooljaar 2021-2022 deed Team Casimir Tech mee aan het FTC-seizoen, en hebben ze weer een grandioze robot gebouwd. Om punten te scoren moest hun robot Cassie afgelopen seizoen blokjes en balletjes verzamelen, om deze vervolgens op een wiebelende toren met verschillende lagen neer te leggen. En dat niet alleen: ook moesten ze badeendjes van een draaischijf kunnen draaien. Er waren nog meer regels, maar dit was de basis.

  Docente en coach Linda Barnier: ‘Het team heeft super veel geleerd en doet alles zelf! De financiën, het teammanagement, het bouwen van de robot, het vinden van sponsoren, het geven van workshops. Het zijn toppers!

  Hoe het eruit zag? Het team had een bakje gemaakt met de 3d-printer en daar bovenop twee wielen met elastieken bevestigd. Deze wielen konden draaien, waardoor de elastieken de balletjes/blokjes in het bakje deden. Met een lift, gebaseerd op een heftruck-constructie, konden ze het bakje op verschillende hoogtes brengen. Ook was er nog een extra game-element, die het team zelf moest maken: het “team shipping element”. Dit object, dat qua ontwerp lijkt op een erlenmeyer [kegelvormig laboratoriumglaswerk], moesten ze bovenop de wiebelende toren kunnen zetten.

  De afgelopen twee jaar wist dit topteam al de Inspire award te veroveren. Maar afgelopen seizoen was het net even anders dan normaal, doordat de finaledag later gehouden werd dan gewoonlijk. Daarom moesten ze een pitch maken en deze in de vorm van een filmpje opsturen. Dit deden ze geweldig en daarmee wist het team, voor het derde jaar op rij, te winnen!

  Dat niet alleen: ze zijn met het hele team naar de First World Finals geweest in Houston. Hier hebben de leerlingen veel nieuwe internationale vrienden gemaakt én super leuke wedstrijden gespeeld.

  Super gedaan!

  Teamfoto 01

  Projectfoto 02

  Deelnemers

  Anna Biezen, Yonas Kindt, Mus van Leeuwen, Lieke van Buuren, Thomas van Buuren, Elisa Kruijt, Lars Hermsen, Ties van den Broek & Sarah ter Poorten

  School

  Casimir Lyceum in Eindhoven

  FIRST Tech Challenge

  Voor wie heeft meegedaan aan de FIRST® LEGO® League en er geen genoeg kan van krijgen is er de FIRST Tech Challenge. Wanneer je meedoet aan de FIRST Tech Challenge moet je opdrachten binnen de Challenge zo goed en snel mogelijk uitvoeren met je zelfgebouwde en geprogrammeerde robot.

  Naar de site
  Nullen & Enen

  Algoritmes, codes en robots die wereldproblemen (gaan) oplossen.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.