• EOES #1 Nationaal

  EOES #1 Nationaal

  Leerlingen die meedoen aan de European Olympiad of Experimental Science (EOES, voorheen EUSO, European Union Science Olympiad) voeren in teamverband diverse opdrachten uit op het snijvlak van biologie, scheikunde en natuurkunde. Zowel praktisch als theoretisch.

  De nationale eindronde vond plaats op 25 en 26 maart 2022 bij de Wageningen Universiteit. Anne-Fleur en Isa wisten deze ronde samen met hun teamgenoot Ayla te winnen. Goed gedaan toppers!

  Teamfoto.2 via Isa Marie
  Op de foto met teamgenoot Ayla (links)
  Isa-Marie (midden): 'Dit was vlak voor het scheikundepracticum begon. We waren onder de indruk van de zaal en de instrumenten en konden het niet laten om nog snel even een foto te maken.'
  Anne-Fleur (rechts)

  Deelnemers

  Anne-Fleur Osinga en Isa Marie Scheele (& teamgenoot Ayla Verheul)

  School

  Gemeentelijk Gymnasium Hilversum

  European Olympiad of Experimental Science

  De European Olympiad of Experimental Science (EOES) is een teamwedstrijd met praktische opdrachten voor leerlingen van 16 jaar of jonger uit de bovenbouw van havo en vwo met een natuurprofiel en belangstelling voor science. Een team bestaat uit drie personen. De opdrachten bevatten biologische, natuurkundige en scheikundige aspecten. De selectieprocedure en wedstrijd bij de EOES bestaat normaliter uit een regionale voorronde (één dag), een nationale eindronde (twee dagen) en een internationale wedstrijd (zeven dagen).

  Naar de site
  Denken & Tellen

  In deze categorie vind je de harde bètawetenschappers.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.