• EOES team B
  • EOES team B

    EOES team B

    Leerlingen die meedoen aan de European Olympiad of Experimental Science (EOES, voorheen EUSO, European Union Science Olympiad) voeren in teamverband diverse opdrachten uit op het snijvlak van biologie, scheikunde en natuurkunde. Zowel praktisch als theoretisch. De nationale eindronde vond plaats op 25 en 26 maart 2022 bij de Wageningen Universiteit. Dit leverde de volgende winnaars op:

    1. Anne-Fleur Osinga, Isa Marie Scheele en Ayla Verheul (Gemeentelijk Gymnasium Hilversum)
    2. Anne van Duuren, Jelle Thoen en Isanne van Steen (Stedelijk Gymnasium Breda)
    3. Erik ’t Jong, Daan Eeltink en Wouter Mastenbroek (CSG Willem van Oranje in Oud-Beijerland)

    De nummers 2 en 3 zijn afgevaardigd om Nederland te vertegenwoordigen bij de internationale ronde. De internationale EOES werd georganiseerd door de Universiteit van Hradec Králové (Tsjechië) van 8 tot en met 14 mei 2022. Er deden 21 EU-landen met 42 teams van drie leerlingen mee.

    Erik, Daan en Wouter vormden samen team B en wonnen een bronzen medaille. Kanjers!

    Sfeerfoto 003 via Daan

    Projectfoto 003 via Wouter en Erik

    Projectfoto 002 via Wouter

    Deelnemers

    Erik 't Jong, Daan Eeltink en Wouter Mastenbroek

    School

    CSG Willem van Oranje in Oud-Beijerland

    European Olympiad of Experimental Science

    De European Olympiad of Experimental Science (EOES) is een teamwedstrijd met praktische opdrachten voor leerlingen van 16 jaar of jonger uit de bovenbouw van havo en vwo met een natuurprofiel en belangstelling voor science. Een team bestaat uit drie personen. De opdrachten bevatten biologische, natuurkundige en scheikundige aspecten. De selectieprocedure en wedstrijd bij de EOES bestaat normaliter uit een regionale voorronde (één dag), een nationale eindronde (twee dagen) en een internationale wedstrijd (zeven dagen).

    Naar de site
    Denken & Tellen

    In deze categorie vind je de harde bètawetenschappers.

    Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.