• (Internationale) natuurkundewedstrijd 2022

  (Internationale) natuurkundewedstrijd 2022

  De Natuurkunde Olympiade is een wedstrijd waar je met wiskundige technieken en met inzicht in formules, verbanden & situaties, verschillende vraagstukken moet oplossen. Deelnemers doen dit door het maken van een practicum en een theorietoets.

  Aron en Revi wisten daar wel raad mee en wisten een plek in het team te behalen dat Nederland mocht vertegenwoordigen bij de International Physics Olympiad (IPhO), waar dit jaar 76 landen en 386 deelnemers aan meededen. De internationale ronde was een stuk moeilijker dan voorgaande jaren.
  'Dit werd bevestigd door het aantal punten, ook wel thresholds genoemd, dat je moest halen om een medaille te verdienen', liet Aron weten.

  Ook tijdens de IPhO moesten de natuurkundetalenten zich bewijzen aan de hand van een theorie- en practicumtoets. Met fantastisch resultaat: zilver voor Revi en een eervolle vermelding voor Aron.

  Teamfoto via Aron

  Foto via Jeramy 4

  Revi 2

  Projectfoto 01 via Aron

  Foto via Jeramy 3

  Deelnemers

  Aron Hardeman en Revi Gerner

  School

  Willem Lodewijk Gymnasium (Aron) en RSG Tromp Meesters (Revi)

  Natuurkunde Olympiade

  De Natuurkunde Olympiade is een uitdaging voor álle leerlingen in het voorgezet onderwijs en niet alleen voor de allerbesten. Meestal komen de leerlingen uit de hoogste klassen van havo en vwo. Deelnemers gaan theoretische en praktische vraagstukken oplossen buiten de gewone schoolprogramma’s waarbij een originele aanpak geboden is. De nationale eindronde levert jaarlijks de top-5 op die Nederland zal vertegenwoordigen tijdens de Internationale Olympiade.

  Naar de site
  Denken & Tellen

  In deze categorie vind je de harde bètawetenschappers.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.